Barnehage sjokk? Men det har nok ikke noen kulturforskjell i gjør (100% sikker) pt.1

http://www.aftenbladet.no/innenriks/Forsker-Innvandrere-far-barnehagesjokk-i-Norge-538818b.html

Noen uke siden leste jeg denne via Stavanger Aftenbladet, husket jo enda at jeg har skrev en liten kommanter på Aftenbladet sin fb at hvis de e i barnehage i Hong Kong, jeg kan lover at de kan få mer sjokk (og ja, fikk for løpe i 36 "LIKE" fra folk ute")

HVORFOR og hvordan får de mer sjokk? Ja, mange kommer nok å spør meg om hvorfor jeg sier sant på fb. Faktisk siden jeg føde i Hong Kong og voksne opp der fram til 1996, jeg kan se hvor stor forskjell mellom norske og hong kong's barnehagene:

1. Norske barnehagen, ingen hjemme lekser til barn. Derimot i Hong Kong, barn får allerende hjemmelekser i barnehagen til at de kan bare får få timer til å leke.

2. Norske barnehagen åpen mest ifra morgenen til ettermiddag. I Hong Kong blir dele i 3 type: Fra morgen til formiddag, Fra formiddag til ettermiddag eller Fra morgen til ettermiddag, for å passe foreldrene sin valg.

3. Unntak barn som går til barnehagen fra morgen til ettermiddag der at barn kan får mat i barnehagen, fleste barn pleie spise hjemme før de går til barnehagen. Helt motsatt av norske barnehagen der foreldrene pakke matpakke og la barn ta med til barnhagen.

Får å si sant, for meg, snakke om sjokk nivå mellom barnehagene, norsk barnehagene e bare barnemat.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ceciliechan33

ceciliechan33

32, Sandnes

Kinesisk dame, 32år. Kinesisk utseede, men veldig norsk på inside. Bor i Norge 21 år, men fortsatt kjenner ganske ting i Hong Kong. Så skrive nok en del ting både om Norge og Hong Kong i denne bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits