Barnehage sjokk? Men det har nok ikke noen kulturforskjell i gjør (100% sikker) pt.1

http://www.aftenbladet.no/innenriks/Forsker-Innvandrere-far-barnehagesjokk-i-Norge-538818b.html

Noen uke siden leste jeg denne via Stavanger Aftenbladet, husket jo enda at jeg har skrev en liten kommanter på Aftenbladet sin fb at hvis de e i barnehage i Hong Kong, jeg kan lover at de kan få mer sjokk (og ja, fikk for løpe i 36 "LIKE" fra folk ute")

HVORFOR og hvordan får de mer sjokk? Ja, mange kommer nok å spør meg om hvorfor jeg sier sant på fb. Faktisk siden jeg føde i Hong Kong og voksne opp der fram til 1996, jeg kan se hvor stor forskjell mellom norske og hong kong's barnehagene:

1. Norske barnehagen, ingen hjemme lekser til barn. Derimot i Hong Kong, barn får allerende hjemmelekser i barnehagen til at de kan bare får få timer til å leke.

2. Norske barnehagen åpen mest ifra morgenen til ettermiddag. I Hong Kong blir dele i 3 type: Fra morgen til formiddag, Fra formiddag til ettermiddag eller Fra morgen til ettermiddag, for å passe foreldrene sin valg.

3. Unntak barn som går til barnehagen fra morgen til ettermiddag der at barn kan får mat i barnehagen, fleste barn pleie spise hjemme før de går til barnehagen. Helt motsatt av norske barnehagen der foreldrene pakke matpakke og la barn ta med til barnhagen.

Får å si sant, for meg, snakke om sjokk nivå mellom barnehagene, norsk barnehagene e bare barnemat.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min bror

28.02.2017 kl.20:48
Skrevet av ceciliechan33
Etter jeg har flytte ut fra familien min (når jeg var 18), har jeg kutte nesten ut alle kontakt med dem, aner ikke hvorfor..eller jo, kanskje pga både meg og dem e ikke så flinke å ta kontakt unnta...
Bli medlem
hits